VANRIET ONTWIKKELT SORTEEROPLOSSINGEN VOOR DE GEIS GROEP

VanRiet-Commited to maximize your uptime_2017
VanRiet-Growth issues We sort them out-1920x347pix_04
VanRiet-Optimize your challenge of the future-1920x347pix_02
VanRiet-Together we succeed-1920x347pix_04
VanRiet-Your intralogistic solution-1920x347pix_02
VanRiet-Your process, our solution-1920x347pix_04

22 okt VANRIET ONTWIKKELT SORTEEROPLOSSINGEN VOOR DE GEIS GROEP

VANRIET ONTWIKKELT SORTEEROPLOSSINGEN VOOR DE GEIS GROEP

 

VanRiet heeft twee uitgebreide intralogistieke oplossingen voor logistiek dienstverlener Geis ontwikkeld en geïmplementeerd. De vergelijkbaar opgebouwde systemen vormen het hart van de sorteeroplossing en dragen bij aan de modernisering van de logistieke centra in Modletice bij Praag en Lodz in Polen. De systemen zijn begin 2018 geïnstalleerd en operationeel.

EFFICIËNT SORTEERPROCES

“We hebben bewust gekozen voor de HC Sorter van VanRiet om een permanent efficiënt sorteerproces te garanderen”, zegt Daniel Knaisl, Managing Director bij Geis. Het gesloten dek voorkomt dat stof in de sorter komt en minimaliseert het risico op productbeklemmingen. Dit resulteert in een hogere sorteerbetrouwbaarheid en minder onderhoud. Bovendien is de HC Sorter de stilste shoe sorter in de markt. Dit houdt de sorteerhal aangenaam en werkbaar. Naast zijn betrouwbaarheid valt de HC Sorter vooral op door zijn flexibiliteit: het kan bijvoorbeeld een groot aantal verschillende pakketten verwerken tot 50 kilogram met een maximale snelheid van drie meter per seconde.

DE OPLOSSING

De pakketten worden met een hoge snelheid via 16 telescooptransporteurs in twee hoofdlijnen verdeeld. Afhankelijk van de bestemming sorteert de machine de pakketten naar de juiste uitvoerlijn met een maximumcapaciteit van 16.000 pakketten per uur. Door het combineren van twee HC Sorters is het mogelijk om deze capaciteit te halen. Het systeem in Praag heeft 41 outputlijnen waar de pakketten in de vrachtwagen worden geladen, Lodz heeft er 44.

INTENSIEVE SAMENWERKING

De beslissing van Geis om opnieuw met VanRiet samen te werken voor het uitbreiden en moderniseren van de logistieke centra was niet alleen gebaseerd op de technische kenmerken. Vooral de vlotte samenwerking tot nu toe was doorslaggevend. Michal Martinovič, verantwoordelijk manager voor de Geis Group in Polen, de Tsjechische Republiek en Slowakije: “We zijn erg blij met de HC Sorter en de samenwerking met van VanRiet. VanRiet levert altijd op maat gemaakte oplossingen die aan onze verwachtingen voldoen.”

24/7 SERVICE

VanRiet heeft in Polen haar eigen serviceafdeling om in geval van eventuele storingen snel ter plaatse te zijn. De klant hoeft zich zo alleen maar op haar kernactiviteiten te concentreren.

 

 

.