Megaproject DHL Express bijna voltooid

VanRiet-Commited to maximize your uptime_2017
VanRiet-Growth issues We sort them out-1920x347pix_04
VanRiet-Optimize your challenge of the future-1920x347pix_02
VanRiet-Together we succeed-1920x347pix_04
VanRiet-Your intralogistic solution-1920x347pix_02
VanRiet-Your process, our solution-1920x347pix_04

28 apr Megaproject DHL Express bijna voltooid

Mega-project DHL Express bijna voltooid

 

Met de recente voltooiing van bouwfase II is het grootste bouwproject in de geschiedenis van DHL Express Oostenrijk in zijn laatste fase beland. Ongeveer 10 procent van de bijna 9.000 m² loods- en kantoorruimte moet nog worden ingericht. Hierdoor beschikken de ongeveer 180 medewerkers op de locatie Linz-Hörsching straks over de modernste werkplekken.

Ken Straetman (Linz-Hörsching, Project Manager) over dit megaproject: ‘Wanneer DHL Express Oostenrijk een aanbesteding uitgeeft voor een sorteersysteem, willen we niet alleen de beste technische oplossing, maar zoeken we ook een sterke partner die onze business begrijpt. De courier-express-parcel-business groeit snel en met een toenemende complexiteit van eisen, daarom hebben we flexibele oplossingen nodig en een leverancier die deze binnen een strak tijdschema kan leveren. Vanwege het feit dat we eerder met VanRiet hebben gewerkt, weten we dat ze hoogwaardige oplossingen OP TIJD kunnen leveren … en daar gaat het in deze business om.’

Vooral de ultramoderne sorteerlijn is baanbrekend. Het sorteersysteem van VanRiet, dat nu in de laatste installatiefase zit, zal een doorvoersnelheid van ongeveer 6000 pakketten per uur hebben en een gewicht 325 ton per dag verwerken.

Ken Straetman: ‘Wat we echt waarderen is dat we niet alleen een zakelijk partnerschap hebben, maar het een echte samenwerking is, tijdens de ontwerpfase en als team met de ingenieurs van VanRiet met dezelfde doelen … We hadden een hoge mate van flexibiliteit nodig voor dit soort systeem, dat een Hub combineert met een Air Gateway en een Courier Service Centre in één faciliteit, met alle complexiteit die daarbij hoort. Samen met de ingenieurs van VanRiet hebben we een zeer veelzijdig systeem ontworpen dat ons klaar maakt voor de toekomst.’

Speciale aandacht is er ook voor de veiligheid van de zendingen van klanten. Ken Straetman: ‘Onze sorteertechnologie is volledig gericht op het voorkomen van fouten. Sensoren detecteren bijvoorbeeld wanneer er vrije ruimte op de transportband is en door te ritsen krijgt elk pakket een positie toegewezen. Zo wordt fysiek contact met andere pakketten uitgesloten en schade voorkomen.’

Daarnaast is ook bijzondere aandacht besteed aan energiezuinig gebruik van de aanwezige technologie. Zo zorgen aanwezigheids-, bewegings- en daglichtsensoren voor de verlichting van de binnenruimten en de buitenruimte. Dit betekent dat alleen die plekken verlicht worden waar ook daadwerkelijk wordt gewerkt en dat de verlichting zich aanpast aan de aanwezige hoeveelheid daglicht. Zodra de gewenste of voorgeschreven lichtintensiteit niet meer wordt gehaald, zal het intelligente verlichtingssysteem precies genoeg licht toevoegen om het gewenste of vereiste niveau te bereiken.

DHL Express zal voor het eerst ook zonnepanelen op het dakoppervlak installeren. Hierdoor reduceert DHL zijn CO2-uitstoot met 63.000 kilo en verkleint de internationale CEP-specialist zijn CO2-voetafdruk met nog eens 11 procent.

Met dit toekomstbestendige en milieuvriendelijke handling centrum kan DHL Express zich volledig concentreren op haar hoofddoel: ‘DHL Express plaatst de klant in het middelpunt van elk proces, dus we hebben een sorteersysteem nodig waarop onze klanten kunnen vertrouwen. Betrouwbaarheid en een uitstekende samenwerking zijn van het grootste belang voor een langdurige partnerschap en met VanRiet hebben we die partner die ons in staat stelt de beste kwaliteit aan onze klanten te leveren, zodat zij succesvol kunnen zijn’, aldus Ken Straetman.