DPD opent hypermodern pakketsorteercentrum in Polen

VanRiet-Commited to maximize your uptime_2017
VanRiet-Growth issues We sort them out-1920x347pix_04
VanRiet-Optimize your challenge of the future-1920x347pix_02
VanRiet-Together we succeed-1920x347pix_04
VanRiet-Your intralogistic solution-1920x347pix_02
VanRiet-Your process, our solution-1920x347pix_04

18 jan DPD opent hypermodern pakketsorteercentrum in Polen

DPD opent hypermodern pakketsorteercentrum in Polen

 

DPD Polska heeft in oktober 2018 een nieuw sorteercentrum geopend in Parzniew bij Warschau. Dit centrum bedient de regio Warschau, het noordoosten en het oosten van Polen. Met deze investering kan de Poolse marktleider in koeriersdiensten zijn logistieke mogelijkheden aanzienlijk vergroten en tegemoetkomen aan de dynamische groei binnen de e-commerce. Het nieuwe logistieke model dat bij de inrichting is gehanteerd gaat uit van een zekere mate van decentralisatie van logistieke processen. Kortere afstanden tussen de depots en het sorteercentrum in Parzniew leiden tot grotere efficiëntie bij het transport en zorgen ervoor dat het bedrijf beter is voorbereid op groeiende volumes als gevolg van de groei van e-commerce. DPD Polska plant de ontwikkeling van zijn infrastructuur volgens dit model.

De nieuwe hub is meer dan 11.000 m2 groot en heeft 3.000 m2 kantoorruimte. De 120 docks en de manoeuvreerruimte van meer dan 4,6 hectare zorgen voor een vlotte verwerking van de pakketten. VanRiet leverde een sorteermachine met twee sorteerniveaus, uitgerust met 90 telescopische transportbanden en met een capaciteit van 15.000 standaardpakketten per uur. Daarnaast is de hub uitgerust met twee lijnen voor de verwerking van niet-standaardpakketten, met een capaciteit van 6.000 pakketten per uur, evenals twee banden voor kleine pakketten en flyers, die 10.000 pakketten per uur verwerken.

Maciej Głowacki, directeur Operations en bestuurslid van DPD Polska: “Onze partner VanRiet heeft perfect voldaan aan alle verwachtingen en aan de specificaties van het contract dat we hebben ondertekend. De samenwerking verliep zeer vlot en effectief tijdens de uitvoering van dit complexe project. Wij waarderen de kwalitatief hoogwaardige sorteeroplossingen van VanRiet die wij in ons nieuwe sorteercentrum hebben geïnstalleerd en de geweldige samenwerking met onze partner. We kunnen VanRiet dan ook van harte aanbevelen”.

Uiteindelijk zal het centrum aan ongeveer 250 mensen werk bieden, waarvan 25% vrouwen. De werkprocessen zijn ontworpen met het oog op maximale efficiëntie en vermindering van de fysieke belasting. Het sorteercentrum in Parzniew is een van de modernste van dit type in Polen: naast geavanceerde apparatuur en sorteermachines biedt het ook comfortabele kantoor- en ontmoetingsruimten. Het magazijn is ontworpen volgens het Build-to-Suit-principe (BTS), waarbij een gebouw op maat wordt gemaakt rondom eerder geparametriseerde apparaten die naar de behoeften van de klant zijn vervaardigd.