VanRiet Group breidt hoofdkantoor uit

VanRiet-Commited to maximize your uptime_2017
VanRiet-Growth issues We sort them out-1920x347pix_04
VanRiet-Optimize your challenge of the future-1920x347pix_02
VanRiet-Together we succeed-1920x347pix_04
VanRiet-Your intralogistic solution-1920x347pix_02
VanRiet-Your process, our solution-1920x347pix_04

VanRiet Group breidt hoofdkantoor en assemblagehal aanzienlijk uit

 

Nieuw pand in harmonie met omgeving

 

Houten, 5 maart 2015 – De groep bedrijven van de VanRiet Group – die intralogistieke oplossingen biedt voor de banden-, pakket- en warehouse & distribution industrieën – gaat haar hoofdvestiging aanzienlijk uitbreiden. Naast meer kantoorruimte zal er een grotere capaciteit voor de R&D afdeling worden gecreëerd. Binnen deze groeiende markten, door o.a. de opkomst van e-commerce, wil het bedrijf leading blijven met haar geboden oplossingen en productontwikkelingen. Aangezien VanRiet zich thuis voelt in het centraal gelegen Houten wil het bedrijf eveneens een juiste invulling geven aan de uitstraling van het pand. Het moet passen binnen de nautische elementen die op het bedrijventerrein worden gehanteerd.

Bedrijfuitbreiding-VanRiet Group

Het bedrijventerrein waar de hoofdvestiging is gevestigd heet de Meerpaal en VanRiet beschikt over een aantal huisnummers op het Kaagschip. Het terrein kenmerkt zich door uit stenen opgemetselde panden. Piet Bosma, CTO van de VanRiet Group, geeft een toelichting: “VanRiet heeft haar bestaande hoofdkantoor met assemblagehal, die dateren uit 2010, in kenmerkende stenen gebouwd. Het aan te bouwen pand zal in dezelfde stijl worden doorgezet. Het nieuwe pand zorgt ervoor dat de assemblagehal met ruim 5.000 m2 uitgebreid wordt en dat er meer ruimte zal zijn voor met name de afdelingen, Service en Research & Development.”
Bij de bouw van het pand worden de duurzame ontwikkelingen, zoals LED-verlichting, ingezet. Tevens wordt een toepasselijke invulling gegeven aan het thema van het terrein, de Meerpaal, door binnen het pand een centrale eye catcher namelijk het “Kaagschip” in meerpalen te laten ontstaan. Hier zal de hoofdingang van de groep worden gevestigd. Bosma vervolgt “De VanRiet Group heeft inmiddels vestigingen in Oost-Europa en Azië, maar strategisch is ervoor gekozen om vanuit Nederland oplossingen te ontwikkelen en kwaliteit te waarborgen. Daarom is VanRiet verheugd om de komende maanden het nieuwe pand te laten bouwen.” De planning is om eind dit jaar de bouw af te ronden, zodat VanRiet zijn ambities kan waarmaken. Natuurlijk is er door de groei van het bedrijf continu behoefte aan met name goed technisch personeel. “Ben je op zoek naar een baan en wil je onderdeel zijn van een groeiend bedrijf met een fijne bedrijfscultuur? Informeer dan eens naar de mogelijkheden. Een bedrijf als VanRiet kan immers wel willen groeien, maar de basis zijn de mensen. En naar goede mensen die oplossingsgericht en op basis van kwaliteit denken, zijn wij altijd op zoek. Daarom blijven wij in Houten.”, aldus Bosma.